Тихомир Димитров е спортист №1 на Симеоновград, учредиха стипендия

    Тържествена сесия на Общинския съвет се проведе в Симеоновград по случай празника на града. На сесията присъстваха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на Общинския съвет Светлана Стоева, общински съветници и жители на общината, съобщиха от Областна администрация.

    На тържественото заседание присъства и почетният гражданин на Симеоновград Станимир Каролев. Той обяви, че учредява стипендия, която всяка година ще бъде предоставяна на изявени абитуриенти или студенти от града, която да им бъде в помощ при записване и изучаване на висшето си образование. Първата стипендия от 1000 лв. получи Ивайло Ганчев. Той е завършил миналата година и вече е студент във филиала на Пловдивски университет в Смолян със специалност „Информационни технологии“.

    Празничната програма продължи с концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца в НЧ „Развитие 1882“. За спортист №1 в общата категория за деца, мъже и жени бе определен младият талантлив борец Тихомир Димитров. Възпитаникът на местния клуб по борба "Вълко Костов" с треньор Росен Бонев спечели сребърен и бронзов медал от държавни първенства. На второ място бе класирана съотборничката му Жулиета Панкова, а трета е Минка Розалиева. Призове за треньор на годината и най-добър отбор не бяха предвидени.

    В 17:30 ще бъдат запалени светлините на коледната елха пред сградата на администрацията в Симеоновград.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини