Задържаха двама за кражба на кола в Кърджали, нищят жена за фалшива тревога

Двама са задържани за противозаконно отнемане на лек автомобил „Фолксваген“, паркиран на улица в района на пазара в Кърджали. Колата изчезнала през нощта срещу 16 ноември. 18-годишен и непълнолетен на 15 години са извършителите на престъплението, установили криминалисти от РУ-Кърджали при организираните издирвателни действия. Двамата са задържани за срок до 24 часа в управлението. Лекият автомобил е бил установен вчера от полицаите изоставен на бул.“България“, след като бил блъснат в бордюр. По случая е образувано досъдебно производство по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

За подаден неверен сигнал на единния европейски номер 112 е образувано досъдебно производство в РУ-Кърджали по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс с постановление на Районната прокуратура. Жена от областния град сигнализирала, че две лица ѝ нанесли побой и отнели два телефона. При направената по-късно проверка се оказало, че сигналът е фалшив. Разследващ полицай продължава работата по документиране на деянието.

Досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.12 за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на 32-годишен, е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Инцидентът, при който пострадал мъжа, станал пред заведение в областния град.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини