МВнР: Руски военно-транспортен самолет е прелетял над България. Преглед на печата

Самолет.

"Сега":

МВнР: Руски военно-транспортен самолет е прелетял над България

Изявлението идва след разкритията на бившия министър на отбраната Тодор Тагарев, че самолет със зенитни ракети С-400 е прелетял, за да участва във военното учение "Славянски щит 2019 г.

Руският военно-транспортен самолет е прелетял над България в съответствие с приложимото за случая българско законодателство. Това заявиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС.

"Военно-транспортен самолет на Руската федерация, превозващ личен състав, въоръжение и техника е преминал през въздушното пространство в съответствие с приложимото за случая българско законодателство", се казва в изявлението.

Скандал.

"24 часа":

Украински сайт: Заподозреният в шпионаж руски дипломат е Владимир Русяев

Първият секретар от руското посолство в София, който българското външно министерство обяви за "персона нон грата" заради шпионаж се казва Владимир Русяев. Това съобщава украинският сайт obozrevatel.com.

В материал посветен на "лова на руски шпиони в България" журналистът Игор Соловей твърди, че Русяев е заемал пост в руското посолство в София, който традиционно се ползва от руското военно разузнаване-ГРУ за прикритие. Според разследването на Соловей Русяев е сменил на поста друг офицер от ГРУ в посолството в София Александър Горенков, предава breaking.bg.

Пред приятели Русяев никога не е крил своята съпричастност към ГРУ, особено по приемите в посолствата на приятелски страни, където се трудят много негови съкурсници от военните училища, пише obozrevatel.com.

Стрес.

"Дума":

Агресия, апатия и бумащина стресират българския учител

Българският учител работи под сериозен стрес. Най-сериозен фактор за това е прекомерното административно натоварване. Агресията на учениците или тяхната апатия също се отразяват изключително негативно върху психическото състояние на педагозите. Това показват данни от първото национално представително проучване за диагностика на синдрома на прегряване при педагогическите специалисти у нас. За резултатите разказва пред "Труд" д-р Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование".

Проучването досега е обхванало 3000 педагози от всички области на страната и от всякакви възрасти. То е по идея на синдиката, Министерството на образованието и науката и Пловдивския университет.

Факторите, които водят до хроничен стрес са и часовете извънреден труд - над 60 на седмица, лошата комуникация с институции и родители, както и бързата промяна на нормативната база, отчитат от синдиката.

Оказва се и че на 8 от 10 учители действа много негативно агресията на някои ученици.

Избори.

"Монитор":

Ученици станаха общинари, кмет рекордьор спечели 10-и мандат

Ученици станаха общински съветници, а кмет рекордьор спечели 10-и пореден мандат. Това показват резултатите от проведените в неделя местни избори.

Става дума за двама дванадесетокласници - единият в Мездра, а другият в Стара Загора, които счупиха рекорда и се оказаха най-младите общински съветници в своите градове. Първият е 18-годишният Коста Томов Костов, който е ученик в СУ "Иван Вазов" в Мездра. Той е част от листата на БСП в града и влиза в общинския съвет благодарение на получените преференции които са точно 181. Оказва се, че политиката е в кръвта му, тъй като е внук на бившия депутат от редиците на социалистите Тома Томов. Той е категоричен, че в училище няма да злоупотребява или да се възползва от новия си пост. "Имам причина да се кандидатирам. Моето семейство, откакто се знам, се занимава с политика и аз искам да тръгна по пътя на дядо ми, господин Тома Томов, който два мандата е бил народен представител, прокурор и в момента е адвокат.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини