Електрониката стартира нов проект по програма „Еразъм+“

На 15 октомври ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“ стартира дейностите по проект № 2019-1-BG01-KA102-061664, “Европейска професионална квалификация за по-добра реализация”, финансиран по програма „Еразъм+“, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ и отчете резултатите от работата си по проект № 2018-1-BG01-KA102-047151, „Мобилност в Европа - стъпка напред в професионалното развитие“, с което приключиха и дейностите от работния му график.

На събитието бяха представени резултатите от миналогодишния проект, в който 15 ученици проведоха триседмична производствена практика в гр. Волфсберг, Австрия.

Пред родителите на учениците от 11 и 12 клас, журналисти и представители на различни институции в града стажантите представиха работата си и резултатите, които са постигнали по време на обучението си в Австрия. Споделиха наученото и придобития опит. Те работиха със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление, оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Запознаха се на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика, системи за цифрово-програмно управление. Имаха възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann. Запознаха се с най-новите тенденции в развитието на индустрията – Индустрия 4.0 и съответно в професионалното образование – Образование 4.0. Имаха възможност да работят със софтуерните продукти на AUTODESK и с 3D принтер. Практиката им се проведе в базата на партньорското училище, Техническа академия – Санкт Андере и Bosch Dienst. Участниците имаха възможност да се запознаят с бита, културата и историята на Австрия и региона.

Втората част на събитието беше насочено към единадесетокласниците. Представени им бяха възможностите и условията за участие в него.

Целта му на проекта е осигуряване на по-добри възможности за професионално обучение на учениците, насочен е към надграждане на професионалната подготовка в областта на автомобилната техника, електроника и компютърна диагностика. 15 ученици от 11 клас проведоха 3-седмична производствена практика юли 2020 в град Волфсберг, Австрия. Приемащ партньор за седма година е професионалното училище Fachberufsschule Wolfsberg, известно с високия стандарт на професионално образование и дългогодишен партньор на кърджалийското училище.

Професионалната гимназия работи по евроейски програми от 2006 година. Разработени и реализирани са дейности за международно сътрудничество в рамките на 27 проекта и многократно е отличавана с национални и европейски знаци за качество.

Последният реализиран проект по програма „Еразъм+“ само преди дни получи три национални знака за качествено реализиране на дейностите в платформата на eTwinning.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини