25 поети художници вече заявиха участие в "Поезия в цвят"

Първият по рода си фестивал с конкурсен характер, който търси поетични таланти сред художниците и художници сред поетите, ще излъчи своя победител на 31-ви октомври в Хасково.

25 автори на стихотворения и картини вече са подали своите произведения, съобщиха организаторите. В конкурса се включват деца от цяла България, има участници от София, Пловдив, Търговище, от българското училище в Атина.

Условието е стиховете и рисунката (живопис)да са по една и съща тема и да се допълват в цялостно произведение. Важно условие е размерът на рисунките да бъде 50х35 см. Желателно е към всяка рисунка да бъде закрепено и стихчето.

Най-предпочитаната тема от участниците, включили се досега, е морето.

Конкурсът е с национален характер. Той е финансиран по програмата на община Хасково за подпомагане на проекти в сферата на културата. Организатори са КДК и Младежки център.

Наградите, които ще бъдат раздадени от журито са в три възрастови категории, от 6 - 8 години, 9 - 12 години и 13 - 18 години. Допълнителни награди има осигурени и от спонсори.

Всяко дете ще получи грамота за участие, а победителите ще бъдат наградени на специална церемония на 31-ви октомври от 17,30 ч. в голямата зала на ОП "Младежки център" в Хасково. Там ще бъде открита и изложбата с творбите на участниците. Крайният срок за изпращане на работите е 15-ти октомври на адрес: Хасково бул. България 41, до Младежки център -Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини