Три досъдебни производства за ден срещу притежатели на дрога в Кърджали

За незаконно притежаване на наркотични вещества са образувани три досъдебни производство в РУ-Кърджали. Тази нощ в 1,40 часа на кръстовище в областния град полицаи проверили 20-годишен, у когото намерили суха листна маса. При извършен тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. Две досъдебни производства са образувани в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура по същия текст от Наказателния кодекс за намерени два вида наркотици при проверка в жилището на 23-годишен в областния град. Амфетамин и марихуана са наркотичните вещества, иззети от апартамента. Видът им е определен с тестове. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

30-годишен, извършил грабеж на мобилен телефон, е задържан вчера в РУ-Кърджали. Устройството било отнето от 26-годишен кърджалиец. Телефонът е иззет и е на съхранение в полицейското управление. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура.

Досъдебно производство за неизплатени издръжки на малолетно момче е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 48-годишният баща дължи на детето три месечни вноски.

Това съобщиха от Регионалния пресцнтър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини