ГЕРБ откри кампанията в Смолян с посланието: "Работа, Работа, Работа! Построеното говори в наша полза, успяхме да преобразим града!"

    С водосвет в църквата „Св. Висарион Смоленски“ и семпла церемония с представяне на кандидатите за кметове и общински съветници, ГЕРБ откри предизборната кампания за местни избори 2019г. Във фоайето на Родопския драматичен театър се събраха членове, симпатизанти и приятели, а представянето на кандидатите за кметове на кметства направи Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян.

    „Нашето главно качество е да казваме винаги истината, даже когато тя не е лъскава и не е това, което хората очакват да чуят. Длъжни сме да бъдем искрени и коректни с хората. Ние тръгваме на избори с убеждението, че работим единствено в интерес на Смолян и неговите граждани. Това заяви в емоционална реч при откриването на предизборната кампания кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов.

    Стартът й бе даден от д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната група на ГЕРБ и на здравната комисия в Народното събрание, както и председател на общинската структура в родния й град.

    „През всичките тези години ние сме били силни и сме печелили доверието на хората, защото сме били винаги близо до тях. Затова имаме силата да поискаме още веднъж да ни подкрепят за следващ мандат. В наша полза са изключително силните кандидатури за кметове и общински съветници, които сме определили с цялата отговорност на избора, защото знаем, че носим отговорността на досегашното управление. Знаем, че това може да предизвика и известна доза негативизъм, че може да има и недотам доволни, но гарантираме с постигнатото, което можем да докажем, че развитието на Смолян ще върви устойчиво така, както досега“, посочи д-р Дариткова. По думите й точно така се управлява и България - уверено по пътя на развитите европейски страни, за да заемем своето достойно място сред европейски ни партньори.

    „Няма от какво да се притесняваме, защото построеното говори в наша полза - че сме успели да преобразим града. Аз вярвам, че сме се поучили и от грешките си, защото това е силата на една партия, която има дългосрочна визия. Можем да ги признаем, можем да носим отговорност. Затова имаме приоритети и програма, които отговарят на следващия период, в който искаме Смолян да стане едно още по-добро място за живеене, в което младите хора да остават, да отглеждат децата си“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ. И подчерта, че кандидатът за кмет Николай Мелемов отговаря на всички заложени критерии. „През тези два мандата като кмет на Смолян той е доказал, че може да бъде близо до хората, че може да чува това, което те очакват от кмета и че може да решава проблеми на всяко ниво. Вярвам, че той ще бъде успешният кмет за следващия мандат за община Смолян. Затова разчитам на вашата подкрепа. Номерът в бюлетината е 43. Победа!“, пожела д-р Дариткова.

    От своя страна Николай Мелемов изтъкна, че се гордее със своя отбор и вече от два дни приема поздравления за листата на ГЕРБ.

    Постарахме се да включим в нея доказани професионалисти, които знаят и могат. 40% от тях са от гражданската квота, а 60% - от партийните редици, с които вече 10 години градим стила на ГЕРБ в Смолян. Спазваме принципите на нашата партия и вървим напред. Заложихме на младостта, която носи амбиции и перспектива“, каза кандидат-кметът, който има вече два мандата зад гърба си. Посочи, че в управлението не трябва да се забравя кой е господарят – гражданите.

    „Не се заблуждаваме, че кампанията ще е лесна. Ще чуем неща за нас, които и ние самите не знаем. Но нашата сила ще бъде в усмивката и в поемането на ангажименти, които може да изпълним. Това е работата на политика - да поема ангажименти, но за да се занимаваш с обществена работа, се иска не само професионализъм и работоспособност, трябва да имаш и чувство към хората. Аз съм сигурен, че с тази листа ще успеем да спечелим тези избори. Въпросът е победата да бъде убедителна, за да носим пълната отговорност за управлението, да прокарваме решения в Общинския съвет единствено в интерес на хората“, поясни Мелемов.

    Той представи кандидат-кметовете на селата Търън, Широка лъка, Могилица, Виево, Влахово, Смилян, Момчиловци и пълната листа с 29 кандидати за общински съветници. „Радвам се, че имам честта да водя толкова силна листа. Дълбоко съм респектиран и на първо място искам да направя поклон пред тях - толкова достойни хора, доказали се в различни сфери“, заяви първият в листата Марин Захариев. Той изрази увереност, че гражданите ще ги оценят и ГЕРБ ще постигне поредна победа.

    Поредна победа не защото искаме властта самоцелно. Ние вече знаем, че това е преди всичко отговорност. Научихме се да работим добре в община Смолян. Допускали сме и грешки, поправяли сме ги. Радвам се, че имаме подкрепата на цялото българско правителство и отворени врати във всяко министерство така, че да продължим да развиваме Смолян, като през последните 8 години“, каза Захариев, който два мандата е заместник-кмет. Подчертавайки, че е много трудно да се докара един проект от началото докрай, а в Смолян са реализирани вече доста, добави, че предстои още много проекти да завършат заедно с екипа на Мелемов.

    „С този силен отбор трябва да задвижим града в правилната посока още по-силно. И наистина се надявам хората от нашата община на 27 октомври да покажат, че номер 43 е правилният избор. Да покажат, че имат вяра в нас, да ни оценят, защото ние всеки ден сме решавали техните проблеми“, каза още Захариев. Той благодари на общинската администрация за съвместната им работа, но изтъкна, че е нужно още повече, за да бъдат в крак с времето.

    „В 21-ви век трябва да сме много по-гъвкави, за да отговаряме на нуждите на хората. С високо вдигнати глави казвайте и показвайте! Има какво да се показва от направеното на вашите роднини и познати. Няма от какво да се срамуваме! Винаги сме били позитивни. Ние искаме да покажем, че с работа, работа, работа Смолян върви в правилната посока“, наблегна водачът на листата.

    Според депутата д-р Красимир Събев с позитивна кампания ще се постигне резултатът, необходим за развитието на Смолян. „Листата е с млади хора и хора с опит в политиката, за да има приемственост. Ние всички ще бъдем с вас и ще се борим за успешен резултат на изборите с номер 43“, заяви народният представител.

    Официалният старт на предизборната кампания завърши със скромен коктейл и приятна музика, а в приятелската атмосфера на общите цели и идеи- граждани, симпатизанти и кандидатите на ГЕРБ за местната власт в мандат 2019-2023г в Смолян си пожелаха успех с бюлетина номер 43.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Още новини

    Последни новини