Новия Tesla Roadster идва през 2021 г. и Мъск вече точи зъби за рекорди

Илон Мъск вече разкри, че новият Tesla Roadster не е приоритет за компанията и можем да го очакваме едва през 2021 г. Според шефа на производителя обаче, чакането ще си заслужава и когато се появи, новата кола на Tesla ще бъде готова да чупи рекорди.

По-специално този на емблематичната писта Нюрбургринг.

Когато първоначално обяви колата, Tesla разкри поредица от впечатляващи характеристики, сред които ускорение от 0 до 100 за 1.9 секунди и над 1000 км пробег. Това ще стане възможно благодарение на гигантска 200 kWh батерия и троен електрически мотор.

Мъск разкри същи, че същият този мотор най-напред ще бъде включен в новата версия на Tesla Model S, която се очаква през есента на 2020 г.

В отговор на потребител в Twitter Мъск заяви, че „абсолютно“ вярва, че новият Tesla Roadster ще счупи рекорда за всички времена за най-бърза серийна кола на Нюрбургринг, който в момента е 6:44 минути.

Новината, че колата ще дойде едва през 2021 г. е леко разочароваща за онези, които вече платиха на Tesla доста пари за резервации, но по всяка вероятност Мъск иска да извлече максимума от продажбите на наличните модели преди да изкара нов и доста скъп такъв.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини