Задържаха млад мъж с два вида наркотици, крил ги в стопанска постройка

За притежаване на два вида наркотици 29-годишен е задържан в РУ-Кърджали снощи. Около 21,30 часа в село Глухар полицейски служители спрели за проверка местен жител, у когото открили три топчета суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. При извършено претърсване в селскостопанска постройка в двора на мъжа били открити още 20 грама марихуана и 13 таблетки, които при тестване реагирали на хероин. Наркотичните вещества са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателят им задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и работата продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай в управлението.

100 лв. глоба е наложеното административно наказание на 69-годишен по Указа за борба с дребното хулиганство. Решението е на Районния съд в Кърджали след инцидент в двора на храм в село Резбарци. Мъжът предизвикал скандал, обиждал и ругал свещеника.

Шестима огнеборци от службите в Кърджали и Крумовград загасили запален контейнер в областния град и горящи сухи треви и храсти в землището на село Вранско. И двете произшествия са били причинени от небрежна работа с огън.

Спасителен екип на службата в Кърджали проникнал през тераса на жилище на третия етаж в областния град, за да осигури достъп на медиците от Спешна помощ до болна жена.

Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини