13 °C

Фотографът от Хасково Панайот Панайотов сред най-добрите в конкурса „Музика в обектива“

    Фотографът от Хасково Панайот Панайотов е сред отличените в тазгодишното девето издание на Международния фото салон „Музика в обектива“.

    След две годишно прекъсване конкурсът, организиран от Българска фотографска академия „ Янка Кюркчиева“-член на FIAP/ Международната федерация на националните асоциации по фотография“, се проведе отново през 2019 година.

    Салонът е под патронажа на ФИАП. Това издание е с подкрепата на Община Пазарджик, която е домакини на съдийството, а по-късно и на класическата изложба в художествена галерия. 

    Журито, с председател Александър Иванов, AFIAP, България и членове: Борислав Милованович, EFIAP/g, ESFIAP, EPSA, GPU CR3 и F1FSS, Сърбия и Ивайло Сакелариев AFIAP, България,
    разгледа общо постъпили 567 фотографии от 64 участници от 23 държави.

    От тях 55 автори с 218 снимки са в раздел „Музика в обектива“, 39 фотографи със 152 снимки са в раздел „Хора и улици“, 51 са авторите, подали 197 снимки в раздел „Отворен - Цветна и черно-бяла“.

    От всички тях до финалната селекцията са стигнали 138 работи на 47 участници от 19 държави.

    Панайот Панайотов е селектиран за финала с две фотографии-на пианиста от Дейвид Дауър трио -Дейвид Дауър, направена в клуб „Ралица“ при един от концертите на триото  в Хасково тази година, и на контрабасиста Димитър Карамфилов, който също е познат на хасковската публика покрай фестивала Хасково джаз.

    Именно снимката с контрабаса носи на хасковлията и награда. Фотография с Димитър Карамфилов е на седмо място във финала на салона „Музика в обектива“ в раздела за черно бяла, монохромна фотография. Панайот Панайотов е сред наградените четирима с почетни поощрителни грамоти.

    Със светлосиня значка за най-добре представил се автор в този салон е леонид Голдин от Израел. Златният медал е за Ивайло Хранов със снимката „4“, сребъреният-за германецът Хоргер Букер за снимката „Graf Lindorf of Coppelius“, ас бронзов медал е отличен хърватинът Зоран Коларик за фотографията си „Fly“. Холгър Буекер, AFIAP – Германия получава специалната награда на община Пазарджик.

    На 26 септември в Пазарджик ще бъде открита изложбата с отличените фотоси от конкурса, тогава ще стане и официалното награждаване на авторите им.

    Предстои и издаването на  албум с финалната селекция от конкурса.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ки
      Кирил
      12 -2
      14:12, 18 сеп 2019
      Супер , продължаваи все така !
      Адмираций
    • 2
      Гъ
      Гълъбина
      2 -7
      17:52, 18 сеп 2019
      Стига сте манипулирали обществеността, Тихомир Пет... Виж коментара
    • 3
      Ни
      Нина
      7 0
      19:46, 18 сеп 2019
      Голямо браво!
    • 4
      Че
      Ченге..
      3 0
      09:13, 19 сеп 2019
      Браво приятелю,продължаваи все така.
    • 5
      P&
      P&S
      1 0
      18:45, 30 окт 2019
      Браво! Страхотен си!
    Последни новини