18 °C

Фотографът от Хасково Панайот Панайотов сред най-добрите в конкурса „Музика в обектива“

  Фотографът от Хасково Панайот Панайотов е сред отличените в тазгодишното девето издание на Международния фото салон „Музика в обектива“.

  След две годишно прекъсване конкурсът, организиран от Българска фотографска академия „ Янка Кюркчиева“-член на FIAP/ Международната федерация на националните асоциации по фотография“, се проведе отново през 2019 година.

  Салонът е под патронажа на ФИАП. Това издание е с подкрепата на Община Пазарджик, която е домакини на съдийството, а по-късно и на класическата изложба в художествена галерия. 

  Журито, с председател Александър Иванов, AFIAP, България и членове: Борислав Милованович, EFIAP/g, ESFIAP, EPSA, GPU CR3 и F1FSS, Сърбия и Ивайло Сакелариев AFIAP, България,
  разгледа общо постъпили 567 фотографии от 64 участници от 23 държави.

  От тях 55 автори с 218 снимки са в раздел „Музика в обектива“, 39 фотографи със 152 снимки са в раздел „Хора и улици“, 51 са авторите, подали 197 снимки в раздел „Отворен - Цветна и черно-бяла“.

  От всички тях до финалната селекцията са стигнали 138 работи на 47 участници от 19 държави.

  Панайот Панайотов е селектиран за финала с две фотографии-на пианиста от Дейвид Дауър трио -Дейвид Дауър, направена в клуб „Ралица“ при един от концертите на триото  в Хасково тази година, и на контрабасиста Димитър Карамфилов, който също е познат на хасковската публика покрай фестивала Хасково джаз.

  Именно снимката с контрабаса носи на хасковлията и награда. Фотография с Димитър Карамфилов е на седмо място във финала на салона „Музика в обектива“ в раздела за черно бяла, монохромна фотография. Панайот Панайотов е сред наградените четирима с почетни поощрителни грамоти.

  Със светлосиня значка за най-добре представил се автор в този салон е леонид Голдин от Израел. Златният медал е за Ивайло Хранов със снимката „4“, сребъреният-за германецът Хоргер Букер за снимката „Graf Lindorf of Coppelius“, ас бронзов медал е отличен хърватинът Зоран Коларик за фотографията си „Fly“. Холгър Буекер, AFIAP – Германия получава специалната награда на община Пазарджик.

  На 26 септември в Пазарджик ще бъде открита изложбата с отличените фотоси от конкурса, тогава ще стане и официалното награждаване на авторите им.

  Предстои и издаването на  албум с финалната селекция от конкурса.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ки
   Кирил
   12 -2
   14:12, 18 сеп 2019
   Супер , продължаваи все така !
   Адмираций
  • 2
   Гъ
   Гълъбина
   2 -5
   17:52, 18 сеп 2019
   Стига сте манипулирали обществеността, Тихомир Петков е номер едно. Обичамте Тишко.
  • 3
   Ни
   Нина
   6 0
   19:46, 18 сеп 2019
   Голямо браво!
  • 4
   Че
   Ченге..
   2 0
   09:13, 19 сеп 2019
   Браво приятелю,продължаваи все така.
  • 5
   P&
   P&S
   0 0
   18:45, 30 окт 2019
   Браво! Страхотен си!

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини