12 °C

СДС: ГЕРБ и ДПС в Кърджали са си самодостатъчни, пазят статуквото

Преди 20 години СДС – Кърджали предложи на хората нов модел на управление. Дали е бил успешен или не – времето е най-големият съдник, а не само избирателите. Така че, историята ще оценява оня пробив.

Едно е важно обаче – управлението без алтернатива на повече от 10 години доказва, че липсата на реална конкуренция е вредна както за местната , така и за държавната власт. Не защото ще чуем думи като „забравили се“, „неможещи“, „отчуждени от житейските проблеми“, а защото моженето да покажеш ново развитие е изчерпано. Това пак важи и за местната, и за централната власт. Отдавна в СДС говорим за мандатност, отдавна говорим за обучена изборна администрация, за да не бъдат опорочавани изборите и избирателите да са сигурни, че гласът им няма да бъде „затрит“.

Местните избори на практика са легално купени от избирателните комисии. Колкото повече участници имаш там, толкова гласове с държавна пара ще спечелиш. Като умножиш по 4 – членовете на семейството- ето ти легално купуване на гласове. Ако членовете на СИК бъдат професионални,както е в повечето страни, първо те няма да фалшифицират изборите. Второ: обучените хора не биха допускали грешки. Факт е ,че през последните избори протоколите бяха неграмотно попълнени и с много грешки. Нека само припомним, че над 2000 бюлетини за местните избори бяха невалидви.

Запитайте се защо и ГЕРБ и ДПС са си самодостатъчни. Нито едните включват повече представители на независими граждани, нито - другите. Защото им трябва обединен враг и партийна битка. Това обаче не е формула за участие на гражданите в местното самоуправление. Това е формула на запазване на статукво. А политическата конфронтация спира потока на парите и от частни, и от държавни инвеститори, защото бизнесът не инвестира с охота там, където няма сигурност.

СДС – Кърджали иска тези избори да НЕ са нито етнически, нито политически. Местната власт трябва да изразява силната гражданска позиция и решава ежедневни проблеми. Някой да си спомня за последните 4 години от политическата „активност“ в общинския съвет да е решен въпрос ?! Не! Защото партиите забравиха, че са пратени от избирателите, а политическото театро вече 10 години се играе от един победител – най-много едни и същи – бити – М.Багдасаров, областен управител, Радо Милев… Да не говорим, че някои кандидати за кмет нямат нито едно изказване в местния парламент. На обикновен политически език това означава – всички се познават, всички си имат алъш-вериша, самодостатъчни сме си – я, пак ни изберете!

Не гласувайте и този път за вечните играчи! Изберете професионалист, твърда ръка, нестандартен лидер, такъв, който ще разбърка договорките в местния парламент и ще започне не само да пита, но и да дава решения.Защото местната власт е властта на избирателя!!! Изводът: Никой не иска реално да промени статуквото!!!

Какво ще получи кърджалийския избирател – безалтернативност; уж „титаничен“ етнически сблъсък, а в реалност общински спектакли; незачитане на гласовете тук-там и безпощаден цинизъм. Топката се тупа НЕ, за да се избере нов кмет, а за да може по –големите партии да вкарат повече съветници, подредени от политическите лидери.

И така преди повече от 20 години СДС – Кърджали предложи друг модел и успя. Предложи го като една година преди това обединяваше в една малка зала – българи, турци, помаци, различни религиозни общности, различни симпатизанти и червени и сини и оранжеви и лилави с една цел – МЕСТНАТА ВЛАСТ ИЗИСКВА ПО-ШИРОКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! А работата в местния парламент не бе платена, защото идеята е , че влизаш, за да работиш „ на ползу роду“, а не за да получаваш една заплата.

12 години след малката победа на СДС – хората в селата и града са все по – разделени /дори вътре в партиите/, все по-бедни и все по-лъгани. Оказва се – не искаме промяна

Защото, ако искаше промяна ГЕРБ щеше да обедини както някога всички за победа, а не да разчита на бройката членове на СИК и на държавни служители.

Защото, ако ДПС беше готово за промяна общинската администрация щеше да е по-различна и професионалистите повече, за да е светъл и чист градът.

Защото, малките партии в дясно нямаше да търсят помежду си врага, за да се класират един-двама на заплата в местния парламент.

Защото спечелилият, както някога Р.Димитров, щеше да знае, че може да си иде безславно през следващия мандат, ако градът е мръсен, парковете- разбити, улиците- с дупки / и държавни и общински/, построеното с народна пара- калпаво, инвестициите в общината като държавен и общински принос – ударили дъното!

Е , искате ли, хора по селата и града, промяна!!! Май така ни е по-тихо и спокойно – едни и същи на всеки километър, чак до края на света!Спете спокойно! Кметът е ясен. Съветниците – също. Ние всички пак сме недоволни,… вкъщи пред салата и ракията.

А ако не се страхувате и наистина Ви е омръзнало да Ви лъжат – не гласувайте с купени гласове, не робувайте на стари схеми, не създавайте образа на верския враг, пренаредете партийните листи. Изберете този, който иска не да „рестартира“/ което означава отново да възпроизведе същия модел/, а този, които ще промени спокойствието на вечните играчи!

Изберете човек доказан в професията си, с управленчески опит, със здрава ръка и „болен“ за бъдещето на града и децата ни. Такъв, чийто родители са родени тук, чийто роднини са в грозния гробищен парк на Кърджали, чийто деца, където и да ходят – се завръщат все още за съвет при нас.

Общинско ръководство на СДС-Кърджали

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истински седесари
  2 0
  14:24, 18 сеп 2019
  И това го казва жена на хранилка при ДПС и коалиционен партньор на ГЕРБ. Как му казват на това. Шизофрения?

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
17 окт 2019
Последни новини