23 °C

СДС: ГЕРБ и ДПС в Кърджали са си самодостатъчни, пазят статуквото

Преди 20 години СДС – Кърджали предложи на хората нов модел на управление. Дали е бил успешен или не – времето е най-големият съдник, а не само избирателите. Така че, историята ще оценява оня пробив.

Едно е важно обаче – управлението без алтернатива на повече от 10 години доказва, че липсата на реална конкуренция е вредна както за местната , така и за държавната власт. Не защото ще чуем думи като „забравили се“, „неможещи“, „отчуждени от житейските проблеми“, а защото моженето да покажеш ново развитие е изчерпано. Това пак важи и за местната, и за централната власт. Отдавна в СДС говорим за мандатност, отдавна говорим за обучена изборна администрация, за да не бъдат опорочавани изборите и избирателите да са сигурни, че гласът им няма да бъде „затрит“.

Местните избори на практика са легално купени от избирателните комисии. Колкото повече участници имаш там, толкова гласове с държавна пара ще спечелиш. Като умножиш по 4 – членовете на семейството- ето ти легално купуване на гласове. Ако членовете на СИК бъдат професионални,както е в повечето страни, първо те няма да фалшифицират изборите. Второ: обучените хора не биха допускали грешки. Факт е ,че през последните избори протоколите бяха неграмотно попълнени и с много грешки. Нека само припомним, че над 2000 бюлетини за местните избори бяха невалидви.

Запитайте се защо и ГЕРБ и ДПС са си самодостатъчни. Нито едните включват повече представители на независими граждани, нито - другите. Защото им трябва обединен враг и партийна битка. Това обаче не е формула за участие на гражданите в местното самоуправление. Това е формула на запазване на статукво. А политическата конфронтация спира потока на парите и от частни, и от държавни инвеститори, защото бизнесът не инвестира с охота там, където няма сигурност.

СДС – Кърджали иска тези избори да НЕ са нито етнически, нито политически. Местната власт трябва да изразява силната гражданска позиция и решава ежедневни проблеми. Някой да си спомня за последните 4 години от политическата „активност“ в общинския съвет да е решен въпрос ?! Не! Защото партиите забравиха, че са пратени от избирателите, а политическото театро вече 10 години се играе от един победител – най-много едни и същи – бити – М.Багдасаров, областен управител, Радо Милев… Да не говорим, че някои кандидати за кмет нямат нито едно изказване в местния парламент. На обикновен политически език това означава – всички се познават, всички си имат алъш-вериша, самодостатъчни сме си – я, пак ни изберете!

Не гласувайте и този път за вечните играчи! Изберете професионалист, твърда ръка, нестандартен лидер, такъв, който ще разбърка договорките в местния парламент и ще започне не само да пита, но и да дава решения.Защото местната власт е властта на избирателя!!! Изводът: Никой не иска реално да промени статуквото!!!

Какво ще получи кърджалийския избирател – безалтернативност; уж „титаничен“ етнически сблъсък, а в реалност общински спектакли; незачитане на гласовете тук-там и безпощаден цинизъм. Топката се тупа НЕ, за да се избере нов кмет, а за да може по –големите партии да вкарат повече съветници, подредени от политическите лидери.

И така преди повече от 20 години СДС – Кърджали предложи друг модел и успя. Предложи го като една година преди това обединяваше в една малка зала – българи, турци, помаци, различни религиозни общности, различни симпатизанти и червени и сини и оранжеви и лилави с една цел – МЕСТНАТА ВЛАСТ ИЗИСКВА ПО-ШИРОКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! А работата в местния парламент не бе платена, защото идеята е , че влизаш, за да работиш „ на ползу роду“, а не за да получаваш една заплата.

12 години след малката победа на СДС – хората в селата и града са все по – разделени /дори вътре в партиите/, все по-бедни и все по-лъгани. Оказва се – не искаме промяна

Защото, ако искаше промяна ГЕРБ щеше да обедини както някога всички за победа, а не да разчита на бройката членове на СИК и на държавни служители.

Защото, ако ДПС беше готово за промяна общинската администрация щеше да е по-различна и професионалистите повече, за да е светъл и чист градът.

Защото, малките партии в дясно нямаше да търсят помежду си врага, за да се класират един-двама на заплата в местния парламент.

Защото спечелилият, както някога Р.Димитров, щеше да знае, че може да си иде безславно през следващия мандат, ако градът е мръсен, парковете- разбити, улиците- с дупки / и държавни и общински/, построеното с народна пара- калпаво, инвестициите в общината като държавен и общински принос – ударили дъното!

Е , искате ли, хора по селата и града, промяна!!! Май така ни е по-тихо и спокойно – едни и същи на всеки километър, чак до края на света!Спете спокойно! Кметът е ясен. Съветниците – също. Ние всички пак сме недоволни,… вкъщи пред салата и ракията.

А ако не се страхувате и наистина Ви е омръзнало да Ви лъжат – не гласувайте с купени гласове, не робувайте на стари схеми, не създавайте образа на верския враг, пренаредете партийните листи. Изберете този, който иска не да „рестартира“/ което означава отново да възпроизведе същия модел/, а този, които ще промени спокойствието на вечните играчи!

Изберете човек доказан в професията си, с управленчески опит, със здрава ръка и „болен“ за бъдещето на града и децата ни. Такъв, чийто родители са родени тук, чийто роднини са в грозния гробищен парк на Кърджали, чийто деца, където и да ходят – се завръщат все още за съвет при нас.

Общинско ръководство на СДС-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истински седесари
  2 0
  14:24, 18 сеп 2019
  И това го казва жена на хранилка при ДПС и коалиционен партньор на ГЕРБ. Как му казват на това. Шизофрения?

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини