Общественият съвет към Общинския съвет с последно заседание, призовава за координирани действия за околовръстен път на Кърджали

Общественият съвет към Общинският съвет проведе своето последно заседание за мандата си. Ръководството на съвета бе единодушно, че трябва са се започнат координирани действия на институции и граждани, за да се предприемат стъпки за изграждане на околовръстният път на Кърджали. Членовете вече като граждани смятат да се обърнат към бъдещия Общински съвет да приеме декларация в тази насока. Тя трябва да активизира представителите на Кърджали в законодателната и изпълнителната власт да лобират за изграждането на шосето. Нещо повече, обсъдена бе възможността и за предприемане на протестни действия. Бе даден за пример Габрово,където със съдействието на вицепремиера Томислав Дончев проблема е решен.

Председателят на Обществения съвет Милан Миланов посочи, че ситуацията с трафика през града е нетърпима. Инцидентите са ежедневие. Прекомерно е и замърсяването на въздуха с изгорели газове и твърди прахови частици.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини