11 °C

За 62 път в „Йовков“ бие първият звънец

Днес, 16 септември, свърши междучасието лятно за всички ученици и учители от СУ„Йордан Йовков“,започна новата учебна2019-2020 година.

Точно в 9.00 комендантът на тържеството командва мирно и зазвучаха химните на България и Европа. След това водещата Борна Янева приветства събралите се в двора на училището ученици, учители, родители и гости. Тя представи официалните гости – Севда Камбурова – заместник областен управител на Област Кърджали, Гроздан Колев - началник на РУО Кърджали, Хабибе Халибрям – младши експерт в Дирекция хуманитарни дейности, Нежля Еюб -младши експерт в Дирекция хуманитарни дейности – Община Кърджали и Маргарита Башлиева – Директор на Комплекс ученически общежития.

В словото си директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева, припомни, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена, възпитавана и предавана на поколенията, получили образованието си в училище „Йовков“.  Тя се обърна към учителите, подчертавайки, че всяка тяхна дейност носи белега на съзидание и отговорност с огромна доза бъдещност и допълни „Вие,скъпи колеги,създавате личности на успеха. Създавате граждани на света.“ На първокласниците тя пожела: „Мечтайте смело, малки смелчаци, научете се да преодолявате трудностите. Бъдете горди, силни и щастливи. От този миг, за нас Вие сте ЙОВКОВЦИ. Добре дошли в голямото семейство на училището ни.“А призивът към родителите бе: „бъдете и тази учебна година все така близо до децата си, до нас учителите, до пъстрия училищен живот!“

В своите приветствия и гостите се обърнаха към учениците, учителите и родителите, но най-вече към главните герои на този ден - първолаците.

След официалностите градусът на настроението бе покачен от изпълнението на училищната детската фолклорна вокална група,лауреат на много национални конкурси с ръководител Гинка Матева.Родопска гайда и гадулка огласиха двора и заедно с певците приковаха вниманието на присъстващите. След ,,Бела съм бела юначе“ първолаците окупираха сцената, а за доброто рецитиране на стиховете  си получиха и ключа на знанието от техните по-големи приятели.

И когато звънецът зазвъня и госпожа Кюпрюджиева поля с менчето вода, през традиционната шестица първи минаваха четирите първи класа, а след тях и всички останали ученици.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини