10 °C

Прокуратурата публикува част от доказателствата срещу Николай Малинов

Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК). Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прес-съобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават.

Информация

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Va
    VASILKA
    0 0
    21:05, 12 сеп 2019
    Оооохооо, демокрацията е на ниво ли?!?!?!....блазя ни!!!!!....правосъдието се задейства....похвално!!! Кокошката ще пнесе удара на закона........чудо!!!!!!! Аз питам ....за последните тридесет години......лолко корумпирани управляващи, които саипаха българската икономика, здравеопазване, образование и т.н. Има осъдени???!!! Ами соросоидните непеота да са забранени?????!!!!! А ние народа сме поставени в беднотия, нооо кой се замисля?!?!?! Някой питали ни .....дали искаме нато и алианса.....не-нали!!!!! Жалко, много жалко, че г-н Николай Малинов ще обере пишкира!!!!!ние -народа обичаме велика братска русия......това е истината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И има защо и всички го знаеме !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още новини

Последни новини