Стартира подаването на документи за стипендии на деца с постижения в Димитровград

Тодор Тодоров Председател на комисията по Образование, младеж и спорт ни информира, че от понеделник 16.09 до 30.09.2019 г. предстои приемането на документи по новата Наредба №21, за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения в Община Димитровград.

Документите за кандидатстване по образец се получават в стая 12 в общинската администрация, всеки работен ден от 9:00 часа до 17:00 часа или по електронен път от сайта на Община Димитровград. Необходими документи за кандидатстване са:

- Заявление за кандидатстване по образец;

- Попълнено Приложение 4 с до пет постижения на младежа.

- Документ /оригинал или заверено копие/, удостоверяващ възрастта;

- Документ/оригинал или заверено копие/, удостоверяващ учебното заведение, в което учи /не важи за деца до шест годишна възраст/;

- Копие от доказателства /сертификати, грамоти и други/, но не повече от пет, за участия през 2018-2019 учебна година в местни, регионални, национални или международни прояви в областта, за която се кандидатства, съответстващи на информацията в Приложение 4, за които на ученика не са присъждани финансови стимули по Наредба 21. Сертификатите се номерират и подреждат по реда и съответстват на описаните постижения в Приложение 4.

- Мотивационно писмо;

- Препоръка от преподавател/ треньор в областта, за която се кандидатства, за начален етап от класен ръководител. При липса на издаден сертификат за описано постижение преподавателят/ треньорът удостоверява в препоръката съответното постижение. Когато кандидатът е състезател от спортен клуб прилага заверена разпечатка от календара на националната и международната федерация, като бъдат отбелязани състезанията, в които е участвал.

- Служебна бележка от учебното заведение, че ученикът няма наложени наказания по чл. 199, ал. 1, т. 3, 4 и 5 от ЗПУО през учебната 2018/19 година.

При подаване документите се проверяват от Секретаря на комисията. Непълни или некоректно попълнени документи не се приемат.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини