По-добри условия на труд за сестрите в асеновградските училища и градини

Кметът Емил Караиванов и представители на синдикатите при детското и училищно здравеопазване към КНСБ и КТ „Подкрепа” в Асеновград подписаха колективен трудов договор в сферата на здравеопазването. В документа са договорени по-благоприятни условия на труд, професионално развитие и квалификация на медицинските специалисти, които се грижат за здравето и безопасността на децата в учебните заведения.

Със сключването на този колективен трудов договор Община Асеновград постига нивото и застава редом до големите областни градове като Пловдив, Бургас и Варна за предоставени в договора условия, а по някои от тях дори водеща, като например за размера на средната работна заплата в сектора, заяви д-р Росица Попова, която бе един от представителите на КНСБ. В договора е разписано, че за работещите по трудово правоотношение основният годишен платен отпуск ще бъде 32 дни, както и ще имат право на полагащ се допълнителен платен отпуск между 8 и 16 дни. Освен това индивидуалният размер на основната месечна заплата на медицински сестри, работещи по трудово правоотношение при пълно работно време, не може да бъде по-нисък от договорения минимален размер на основна месечна заплата на браншово ниво в размер на 900 лв. При финансова възможност работниците и служителите ще бъдат стимулирани финансово за Коледните, Великденските и професионалните празници, както и ще имат право на допълнително материално стимулиране.

Представители на КНСБ бяха д-р Попова - председател на Териториален координационен съвет в здравеопазването от частния и обществен сектор към ФСЗ-КНСБ, Пенка Попова - председател на СО на КНСБ към Детско училищно здравеопазване – Асеновград, и Боян Бойкински - областен координатор на КНСБ за област Пловдив.

От страна на КТ „Подкрепа” присъстваха Христо Гърков - председател на СРС „Подкрепка” за Асеновград, Надя Стоева - председател на СС „Подкрепа” в дейност „Здравеопазване”, адв. Христо Даскалов - пълномощник на медицинската федерация към КТ „Подкрепа”, и Валентина Донева секретар на СС „Подкрепа” в дейност „Здравеопазване”.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Петя .чилова
    0 0
    18:37, 11 сеп 2019
    Е като беливанов няма тои е кмета само дати ям топките кмете

Още новини

Последни новини