Манолова претърпя лека катастрофа и се оплака, че я следят

Ако се кандидатирам за кмет на София, ще подам оставка като омбудсман. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова.

Тя поясни, че законът не я задължава.

"Мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание", допълни още омбудсманът.

Манолова каза още, че буквално до часове ще обяви своето решение за кметската надпревара.

"Няма да е днес. Днес имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман", категорична бе тя.

Манолова обясни пред журналистите и че тази сутрин е претърпяла леко пътнотранспортно произшествия с колежка, с която отивали заедно на работа.

"Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква беше причината за инцидента", каза още омбудсманът. 

Манолова обаче сподели, че тя и близките и са подложени на тормоз покрай нагорещяването на страстите около предстоящата предизборна кампания. 

"Използвам случая да се обърна към всички, които започват деня си пред моето жилище и го прекарват пред институцията на омбудсмана, които са след мен в трамвая, тролея, пеша или с кола. Нямам какво да крия. От утре ще обявявам програмата си по часове. Хората около мен се притесняват. Те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели. Моля, настоявам, заради хората, които са около мен", каза омбудсманът.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини