Турнирът по тенис на маса в памет на Джофи събра в Ардино над 60 състезатели от три балкански страни

Изображение 1 от 2

    Четиринадесетият Международен турнир по тенис на маса за момичета и момчета до 15 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи събра в Ардино над 60 участници от утвърдени тенис-школи от България, Турция и Гърция. Състезанието бе под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад.

    Създадената отлична организация и подобаващо домакинство позволи на младите тенисистки и тенисисти от трите балкански страни да разгърнат в спортна зала „Юнак“ не само спортно майсторство, но и да демонстрират динамиката и красотата на тенис спорта. В продължение на три турнирни дни, състезателите показаха високо спортно майсторство и фер плей.

    Отборната купа и златните медали при момичетата спечели съставът на домакините от „Юнак (Ардино) “. Във финалната среща ардинчанки разгромиха тима на СК „Искър“ (Роман) с 3:0. На трето място се класира отборът на „Кавала“ от едноименния град в Гърция.
    Шампионската титла при момчетата заслужи тимът на „Стоянстрой“ от Пловдив, на второ място остана съставът на „Кавала“, а трети са домакините от Ардино.
    В индивидуалната надпревара при момчетата 14-годишният Ерен Бекир от „Стоянстрой“ демонстрира майсторска техника във всички срещи и заслужено спечели първото място. Във финалната среща той победи с 3:2 (3:11, 11:8, 9:11, 11:5, 11:6) Дионидис Тимамополус от „Кавала“. На трето място останаха Илия Воденичаров от Панагюрище и Стоян Саръев от Пловдив.
    „За първи път печеля Международния турнира в Ардино.Въпреки, че губех в резултата с 1:2 гейма в решаващите две части показах, че с дух и желание всичко може да се постигне“ заяви след финалната среща Ерен. Той е роден в Момчилград, но живее в Пловдив.
    При момичетата първенец е националната състезателка на домакините Цветелина Георгиева. Във финалния двубоя нашата състезателка надигра категорично съотборничката си в националния отбор Кръстина Иванова от Пловдив с 3:0 (11:9, 11:9, 11:5). Трети са Елиф Ибрям от Момчилград и Фотини Димитриадис от Кавала.

    „За първи път съм първенец в турнира. Във финалната среща се затрудних в първите два гейма, но в третата дадох всичко от себе си, за да бъда шампион.”, заяви след финалната среща Георгиева.

    Купите и медалите на призьорите връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Неджми Мюмюнходжов и синът на Джофи – Ердем Адемов.

    Кметът на общината Ресми Мурад връчи почетен златен медал на тенисиста Ерман Четинер от Люлебургаз, който е болен от Синдрома на Даун. Ерман е първенец на Турция и световен вицешампион.

    „Три дни Ардино стана столица на тениса на маса. Ардинската общественост отново показа своята любов към тениса”, заяви Ресми Мурад при закриването на турнира. Той поздрави Организационния комитет на състезанието за перфектната организация и провеждане на турнира. Покани всички присъстващи отбори да участват и в следващото издание на международния турнир през 2021 година.
    Главен съдия на турнира бе м.с.Димитър Караиванов от Момчилград, републиканска категория.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини