ПФК"Арда" с ценни три точки, спечели ги от "Витоша"

АРДА записа втора поредна победа в efbetЛИГА, взимайки три точки при гостуването на Витоша Бистрица. Играчите на Стамен Белчев бяха подкрепяни от близо стотина привърженици, които бяха дошли в столицата, за да станат свидетели на поредния успех на АРДА.

Отборът на АРДА започна доста силно срещата и още в 4-та минута откри резултата. Радослав Василев се възползва от грешка на вратаря на домакините и безпроблемно вкара топката в мрежата. Отговорът на Витоша бе греда на Румен Гьонов в 17-та минута. Две минути по-късно Иван Караджов успя да спаси опасен удар с глава на Григор Долапчиев. В 23-та минута след разбъркване на голлинията в наказателното поле на АРДА, Георги Купенов бе най-съобразителен и възстанови равенството. Пет минути преди края на първото полувреме главният съдия Драгомир Драганов можеше да отсъди дузпа за спъване на Лозев в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

След почивката играчите на Стамен Белчев се настаниха в половината на Витоша и поеха инициативата. В 50-та минута Зоран Гаич отправи далечен удар, който мина близо до гредата. Малко по-късно и Радослав Василев насочи топката към вратата, но отново Георгиев изби в ъглов удар. В 58-та минута Веселин Марчев изкопи зад отбраната на Витоша, но бе повален в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Иван Коконов, който бе точен и отново даде гол преднина за АРДА. Надмощието на тима от Кърджали даде резултат и в 69-та минута Гьонов си вкара автогол след като засече с глава центриране от пряк свободен удар на Глишич, пращайки топката неспасяемо в собствената си мрежа. В 88-та минута домакините останаха и с човек по-малко, след като червен картон получи Александър Христев за грубо влизане в краката на Илиша Сам. В последната минута на редовното време Иван Караджов успя да спаси опасен удар на Станкев. До края опасни удари отправиха Сам и Бенгюзов.

Иван Коконов бе избран за играч на мача от зрителите на Диема ТВ.

В класирането АРДА заема второ място, но другите отбори са с мач по-малко. В следващия кръг АРДА приема Локомотив Пловдив, като срещата ще се играе именно на стадиона на пловдивчани.  Двубоят е от 17:45 на 11 август.

СЪСТАВ НА АРДА:
1. И.Караджов, 71. П.Крумов, 5. З.Гаич, 12. Д.Глишик, 20. Д.Лозев, 27. Е.Мартинов, 30. Ж.Аморим, 8. Р.Ховсепян, 17. И.Коконов, 9. В.Марчев, 99. Р.Василев

СПОДЕЛЕТЕ
FACEBOOK

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини