Варненския водопад (видео)

Дъждът, който снощи падна над Варна, стана повод за нова серия иронични публикации в социалните мрежи, свързани с качеството на току-що реконструирания бул. "Васил Левски".

Видео, наречено "Варненският водопад", показва едно от двуетажните кръгови кръстовища, изградени по булеварда, от което към първото му ниво се изсипва плътна завеса от вода.

Автомобилите, пътуващи по платното, нямат друга възможност за реакция, освен да преминат през нея с риск да попаднат под отломки от съоръжението, падащи заедно с водата.

Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км и погълна 113 млн. лв. (по все още неокончателни данни), беше отворен за движение на 25 април т.г. при изненадващо посещение на Бойко Борисов.
Пред медиите, спешно свикани на едно от кръстовищата, премиерът нареди на кмета на града Иван Портних: "Кажи им да пускат движението!"

На 22 май т.г. само часове след като премиерът Борисов отново бе минал през Варна, за да похвали за пореден път качеството на новия булевард, части от друго кръстовище се срутиха върху пътното платно от над 10 м височина по време на не особено интензивен валеж.

Отговори на въпроси, изпратени тогава от "Дневник" до местната администрация, показаха, че както пропадналото кръстовище, така и цялото трасе на току-що ремонтирания варненски бул. "Васил Левски" са били недовършени, а за тях и до този момент не са издадени необходимите документи за въвеждане в експлоатация. Въпреки това движението по тях бе позволено безусловно от кмета на града след устното разпореждане на премиера.

"Продължаваме със забележителностите в град Варна!", гласи публикация във фейсбук страницата "Спаси Варна". "Водопад "Васил Левски"! Хем атракция, хем играе ролята и на автомивка. И да не посмеете да мрънкате ей!"

Друга видеопубликация по същата тема показва наводнено кръгово кръстовище по същия булевард. "Всеки дъжд в град Варна е бедствен. Всеки път е буря, която не може да се спре. Всеки път никой не е виновен и отговорен", гласи коментарът към видеото.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини