Руски влогър нацист ще лежи 37,5 години в Мексико

Руснакът Алексей Макеев, обвинен в убийство от мексикански власти, бе осъден на 37,5 години затвор. Това се съобщава от прокуратурата на Quintana Roo.

Макеев трябва да плати глоба от 405 хиляди песос (около 21 260 USD) на семейството на починалия. Той е осъден за умишлено убийство, въпреки че адвокатите му твърдяха, че убийството е при самозащита.

Руското посолство в Мексико не е открило нарушаване на правата на Макеев по време на процеса, предаде РИА Новости. Той може да излежи наказанието си в Русия, но не е направил такова искане.

През май 2017 г. няколкостотин местни жители обсадиха къщата на Макеев и го нападнаха. При това един мексиканец бе ранен и почина след нападението. Самият руснак получи сериозни наранявания и бе откаран в болница. След това той бе задържан.

Агресията на мексиканците била в резултат на видеоклиповете, които Макеев снимал. Без повод и причина той обиждал хората по улиците, включително жени и деца, записвал всичко това на видео и публикувал в интернет. В много от клиповете той отправя расистки обиди към мексиканците, маха с мачете и показва свастика на главата си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини