Кметът на Костинброд убил моториста при забранен обратен завой

Кметът на Костинброд ще бъде привлечен като обвиняем заради катастрофата, при която загина моторист, съобщи NOVA телевизия.

Пътният инцидент стана в неделя на кръгово кръстовище в града.

Градоначалникът Трайко Младенов посочи, че той самият е леко пострадал. Той обясни, че не може да прецени с точност колко бързо е карал мотористът, но след като колата му била напълно смачкана, предполага, че е било с голяма скорост. Младенов увери, че е спазвал ограниченията на скоростта и винаги е бил внимателен шофьор.

Факт е, че влизайки в лявата лента, гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма, посочи той.

Около 50 души - близки и роднини на загиналия моторист, се събраха тази сутрин на мястото на катастрофата. Тяхната версия обаче се разминава значително с тази на кмета.

По думи на свидетел на инцидента Младенов е направил обратен завой от крайна дясна лента, когато се е ударил в моториста.

Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой, категоричен е очевидецът.

От Пътна полиция съобщават, че загиналият не е имал книжка Категория А за управление на мотор.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зе
    Зевзек
    0 -1
    16:18, 2 юли 2019
    Загиналият мотоциклетист и да беше имал шофьорска книжка,пак нямаше да му помогне да оцелее при този удар.Сега се търси под вола,теле,за да оправдаят кмета.Все пак кмет е.А,че кмета прави обратен завой от дясна лента на двойна непрекъсната линия,няма значение.Къде видяхте кръгово кръстовище,че аз нещо не го виждам?От удара по колата ясно си личи,че тя е била напречно разположена на шосето по посока на движението.Просто липсва елементарна култура на движение по пътищата от определена група шофьори.А тези които са сложени да отговарят за спазването й,просто нехаят.
Последни новини