С 18 медала, от които 3 златни завърши българското участие на вторите Европейки игри

    С 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови завърши българското участие на вторите Европейки игри, които се проведоха в Минск.

    Златната медалистка в категория до 57 килограма Станимира Петрова изведе българската делегация като знаменосец на бляскавата церемония по закриването на вторите Европейски олимпийски игри в Минск.

    В Беларус участваха под българско знаме 85 атлети, които се състезаваха в 15 вида спорт. Спечелените от тях медали са с 8 повече, отколкото на първото издание на Игрите в Баку през 2015 година.

    В Минск на почетната стълбица се качиха Ивет Горанова, която беше блестяща в турнира по карате и донесе титла за България в категория до 55 кг. „Кумите“. Отлично представяне в Минск направиха българските боксьори, които завоюваха пълен комплект медали: злато -Станимира Петрова, сребро

    Даниел Асенов и бронз -Габриела Димитрова.

    Самбистите се върнаха с две отличия. Мария Оряшкова спечели първата титла за България, а Цветелина Цветанова е с бронзов медал.

    Ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова донесе 3 отличия – сребърни медали в многобоя и на 5 топки, както и бронз на 3 обръча и 2 чифта бухалки. Катрин Тасева прибави сребро на топка и бронз на лента.

    Много добре в беларуската столица се представи и женската ни борба: Мими Христова се окичи със сребро, а Миглена Селишка и София Георгиева спечелиха бронзови отличия.

    Ивайло Иванов е със среброто в турнира по джудо.

    Изключително добро представяне и на групата ни в аеробиката. Антонио Папазов, Тихомир Баротев, Ана-Мария Стоилова, Ивелина Лукаки и Дарина Пашова завоюваха сребърното отличие.

    Страхотната Антоанета Бонева ни зарадва на два пъти в Беларус. Тя спечели 2 бронзови медала с спортната стрелба – на 10 м въздушен пистолет и на 25 м пистолет.

    „Горд съм от представянето на нашите спортисти в Минск, така се прави! Надявам се, че ще имаме поводи за радост и догодина в Токио, но за да се поздравим с успехи, ни предстои много работа през следващите месеци! Продължаваме напред!“, коментира във Фейсбук страницата си българският министър на спорта Красен Кралев.

     Haskovov.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини