Нова проверка на терасата на шефа на антикорупционната комисия

Нова проверка ще бъде извършена на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Проверката ще се извърши от инспектори на столичния район "Слатина". Те следва да проверят дали са законни постройките на терасата на Георгиев, която е 186 квадратни метра и която не е декларирана.

Ако се установи, че постройките на терасата са незаконни, инспекторите трябва да издадат предписание за премахването им в срок от 1 до 3 месеца.

По данни на bTV в общината в "Слатина" имали информация още от 2012 година, че на терасата покрив е имало постройки, без нужните документи, но тъй като предишният собственик не е допуснал инспекторите, папката с проверката е прибрана и е отлежавала с години.

Кметът на района коментира, че се надява Георгиев да не постъпи като предишния собственик и да осигури достъп за проверката.

Проверката ще отнеме 2 седмици.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев стана поредната фигура, която се завъртя в медийното пространство около скандала с апартаментите на властта на преференциални цени.

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не са декларирани.
Той е на мнение, че терасата е обща част на блока и не коментира много казуса. Нямало да влиза в обяснителен режим. При първата си изява пред журналисти Георгиев заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват (сума в лева, която е запорирана/конфискувана от антикорупцията - бел.ред.).

От "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Георгиев.

Днес ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента Радев във връзка с корупцията по високите етажи на властта.

Румен Радев вече свали доверието от шефа на антикорупционната комисия, канейки на КСНС да присъства неговият заместник.

В същото време БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане Пламен Георгиев да бъде освободен от поста.

Срещу Георгиев се провежда и проверка от прокуратурата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини