Полицията издирва водач, вдигнал 280 км/ч във Велико Търново

Полицията във Велико Търново се самосезира по клип в социалните мрежи и издирва "пилот", вдигнал 280 км/ч със супермощна кола на западния изход на старата столица в посока София, предаде Дарик.

Краткото видео показва как шофьор изпробва тунингования си автомобил по бул."България" във Велико Търново. Негов спътник в колата снима, докато безразсъдният водач профучава на червено на светофарите. Дръзналите да пресекат булеварда пешеходци са наречени "ненормални" от участниците в скоростната отсечка. Заснетият часовник на таблото на колата показва 18:07 ч., когато движението в града все още е доста оживено.

"След като се запознахме с клипа, веднага са предприети действия. Установен е евентуалният извършител. След като съберем достатъчно данни и съгласуваме с прокуратурата, ще бъде образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и този водач ще бъде наказан с цялата строгост на закона", коментира пред "24 часа" шефът на ОД на МВР Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.

Бясното ускорение започва след детелината на западния пътен възел. Постоянно се показва нарастващата скорост, която в един момент стига 280 км/ч на главния път Велико Търново-София.
 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини