Руснаци разпространили конфиденциална информация от разследването на Мълър

Руснаците са се сдобили с доказателства, събрани от специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър, и са ги публикували в интернет пространството, за да дискредитират разследването му за намеса на Москва на президентските избори през 2016 г.

Това става ясно от информация на американската прокуратура, цитирана от "Гардиън".

От офиса на Мълър са внесли документи в съда. От тях става ясно, че повече от 1000 файла с конфиденциална информация, които са споделяни с адвокати и прокурори, свързани с обвинения срещу руски хакери, по-късно са били качени на сайт за споделяне на файлове и разпространявани от профил в "Туитър".

"Имаме достъп до базата данни на специалния прокурор Мълър от разследването, след като хакнахме руски сървър с информация от случая с руските тролове", пише във въпросния профил в "Туитър".

"Вие можете да видите всички файлове на Мълър за Агенцията за интернет разследвания (на Русия) и руския сговор. Приятно четене", се допълва.

Съобщението е публикувано през октомври 2018 г. от профила @HackingRedstone, става ясно от внесените в съда документи. Репортер също е предлагал изтекъл в публичното пространство материал на същия ден. Оттогава профилът е изтрит от "Туитър".

Във внесените в съда документи се отбелязва, че папките, съдържащи изтеклите файлове, съвпадат с тези, използвани от офиса на Мълър, когато споделят информация, но не я разкриват публично.

Държавното обвинение заявява, че сайтът за споделяне на файлове е потвърдил пред ФБР, че профилът, който е публикувал материала, е с регистриран IP адрес в Русия. Разследващи от ФБР не са открили доказателства за хакерска атака срещу правителствените сървъри с данните

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини