100-те най-влиятелни жени в света на 2018

Forbes публикува своята класация на 100-те най-влиятелни жени на 2018 год., начело на която е Ангела Меркел. След нея на втора позиция е британският премиер Тереза Мэй, следвана от шефа на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Жените с влияние са в политиката и властта, като премиерите на Шри Ланка, Норвегия, Нова Зеландия, Шотландия и премиерът на Литва, но сред 100-те най-влиятелни жени има ангажирани в технологиите, автомобилостроенето, инвестициите, здравеопазването, производството, образованието, развлекателната индустрия. В последната с най-висока позиция е Опра Уинфри, на 20 място. Заетата с благотворителност Мелинда Гейтс е шестата най-влиятелна шена на 2018 година.

Между Ана Уинтур, главен редактор на Vogue (#48) и Бионсе (#50) е попаднала и Елвира Нибиулина, шеф на руската Централна банка.

Сред най-влиятелните дами има няколко от Китай, Хонконг и Индия, финансист и инвеститор от Саудитска Арабия. а от Балканския полуостров - сръбският премиер Ана Брнабич (#91) и хърватският президент Колинда Гранар- Китарович (#47).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини