Втори ден издирват в Черно море изчезнали рибари

Търсенето на двамата изчезнали моряци в Черно море продължава. В понеделник вечер силен вятър преобърна лодката на трима рибари край нос Емине. Двама от тях изчезват в бурните води, а третият оцелява като по чудо. Той е бил със спасителна жилетка. Акцията по издирването продължи през целия ден във вторник, но без резултат.

В 9.00 ч. в сряда се очаква катер на “Морска администрация“ да излезе от „Свети Влас” и да тръгне в посока нос Емине. Водолази и спасители предполагат, че тялото на единия от рибарите се е оплело в мрежите и е на дъното на морето в близост до лодката. Инцидентът е станал на около 300-350 метра от брега, а дълбочината е над 30 метра.

“Шансовете за откриване на двамата рибари живи са минимални, тъй като те са били без спасителни жилетки. При вълнение на морето около 4 бала просто е невъзможно да оцелеят. Има тенденция рибарите да не носят подходящо облекло и да не следят прогнозата за времето“, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на Дирекция "Aварийно-спасителни дейности" Георги Мотев.

По информация на капитана на спасителния катер оцелелият рибар е бил върху корпуса на лодката със спасителна жилетка, което е позволило да бъде забелязан. Във вторник не е имало видимост във водата и водолазите не са успели да огледат района. 

Мотев посъветва рибарите да спазват правилата за безопасност при плаване в открито море.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини