Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Грозно е да ме принуждават към второ изгнание. Това заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски в Рилския манастир във връзка с решенеито на Софийския градски съд, че Дворецът "Врана" е държавна собственост.

Сакскобургготски каза: "Това е вече едно систематично преследване от години... Сега, идвайки насам, си мислих колко години, 75 вече, смея да кажа, жена ми е свидетел, съм полагал усилия да поддържаме и духа и всичко на българщината в чужбина по времето на изгнанието. Да видя сега в края на живота ми така да ме изтезават и мъчат с някакви изцяло измислени и фалшиви предпоставки, претенции, е тежко. Ще Ви кажа, че има един момент, където си мислих колко би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ изгнание."

На 23 август Софийският градски съд реши, че Дворецът "Врана" е на България, а не на Симеон Сакскобурготски. По думите на бившия премиер това решение го кара да се чувства омерзен.На въпрос как точно той си обяснява решението и дали това се дължи на политическа обстановка, Сакскобурготски заяви, че откровено мисли така, защото фактите били такива.

"Ако погледне човек фактите и друго, няма въобще причини за неща в една цивилизована, демократична, европейска страна. Частната собственост е нещо неприкосновено", каза още той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Му
    мухобойко
    1 -1
    19:42, 28 авг 2018
    Частната собственост е неприкосновена -казва Дядо Симо Но тазе псобственост се оказе на Държавата България Много голям част от българите ще се радват ако този тарикат си стегне куфарчетата и си замине в Мадрид ---- пито платено А ако настоява да иде в частния имот на баща му в село Баня Карловско
  • 2
    Мм
    мм
    0 -1
    21:32, 28 авг 2018
    Държавната собственост също е неприкосновена. Или не е точно така?
Последни новини