Tesla отваря салон в Истанбул до края на 2018 г.

През юни компанията пусна обяви в Linkedin за работа в първия си салон в Турция.

Сред предлаганите позиции са търговски представител, продуктов специалист и управител за салона, но засега няма обявена дата за откриване.

Според публикуваните обяви за работа, салонът на Tesla в Истанбул ще бъде отворен в луксозния Зорлу център в квартал Левазим.

Първият сигнал за скорошното идване на Tesla в Турция е подписването на договор за изграждане на Supercharger станции с местната Gersan Electricity Trade and Industry. Сега в Турция има около 150 Tesla електромобила и обслужването им е сериозен проблем – ако за нас Виена е далеч за шофиране (с електричка), за турците е много по-далеч, а най-близкият сервизен център засега е във Виена.

През май Елон Мъск писа, че ще отвори нов салон в Турция до края на 2018 г. както и че ще дойде на място за откриването. Всъщност няма да му е първото посещение в Турция, защото миналия ноември беше в Анкара.

Някои от обявите вече са гледани по над 2,500 пъти., като тази за управител на салона. Интересът към Tesla и в нашия регион очевидно е голям, както на много други места по света. Компанията постави точки за Supercharger станции на картата на България още през 2014 г., но тяхното изграждане все така предстои. 

Кога у нас ще има салон на Tesla, както и Supercharger станции из страната, не само по магистрала Тракия, сега можем само да гадаем. Важното е, че нещата с електрическата мобилност се случват и развитието е факт. Предстои много! И Tesla идва с една идея по-близо до България.

Източник: eCars

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини