Дирят с вертолет избягал затворник от Ловеч

Издирват избягалия затворник Борис Иванов и с хеликоптер, съобщи БНР. Полиция и части на жандармерията през цялата нощ са претърсвали райони около Ловеч, където се предполага, че той се укрива.

Мъжът вече се издирва и на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.

По информация на bTV осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов, който вчера избяга от външен обект, е имал съучастник. Това показва запис на охранителна камера.

Вчера мъжът, който излежава присъдата си в общежитие към Ловешкия затвор, се "отклони" от работата си в халета близо до главния път Ловеч - Троян.

Според първоначалната информация след около 2 часа работа той тръгнал да бяга, като останалите затворници на обекта опитали да го спрат. Кадрите обаче показват, че малко след това Иванов и неустановен още мъж пресичат жп линията на 50 метра от работното място.

Иванов излежава 12-годишна присъда за блудство и други престъпления, а от няколко дни е бил преместен в затворническо общежитие.

Припомняме, в четвъртък сутринта Борис Иванов е избягал от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Мъжът е на 48-години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татуировка - червена целувка.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат, да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана, посочват от МВР.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини