Шофьор на автобус за ученическа екскурзия е задържан в Златоград, оказал се пиян преди тръгване

Ученическа екскурзия на деца от Златоград беше на косъм да се порвали, заради един от шофьорите на автобус, който се оказа пиян преди тръгване. Ситуацията, която изпарви на нокти учители и родители, се разиграла на Празника на детето тази сутрин, когато водачите на автобуса са тествани за алкохол, а единият е показал положителна алкохолна проба  в издишания въздух.  Срещу 48-годишния С.Г. К. от Бургас  е образувано бързо производство в полицията в Златоград за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол. Водачът е дал кръвна проба и е задържан за срок от 24 часа, а аботата по случая продължава.

Сутринта на 01.06.2018г. в Златоград е организирана екскурзия с учебна цел до Банско с учениците от ІІІ и ІV клас на ОУ „Васил Левски“ , в която се включили ученици и родители, общо около 100 души. Преди тръгване, в 07:30 часа, е извършена проверка за употреба на алкохол от страна на водачите, при която се установява, че единия от тях – С.Г.К. е употребил алкохол с концентрация в издишания въздух 1,27 промила, установено с техническо средство. В хода на работата по случая е установено, че автобусът, управляван от С.Г.К., в който е пътувал и представител на туроператорската фирма, е тръгнал в 03:50 часа на 01.06.2018г. от Стара Загора, пристигнал е в Златоград преди заминаването за Банско. 

След като шофьорът е задържан, от транспортната фирма веднага са изпратили друг екип водачи и децата са тръгнали на екскурзия, макар и със закъснение.

С цел недопускане на инциденти и произшествия с ученици при организиране на групови пътувания в ОДМВР – Смолян е създадена организация за извършване на проверки преди заминаването. Във всички случаи на организирани пътувания на ученици, за които ОДМВР-Смолян е уведомена, се извършва проверка на водачите за употреба на алкохол. Извършва се и проверка за техническото състояние на автобуса.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини