Видеоигра за стрелба в училище предизвика скандал

Темата за насилието във видеоигрите отново се разгорещи след като в интернет се появи скандална игра. Тя се казва Active Shooter и се представя като "симулатор на стрелба в училище", съобщава BBC. При това играта се появи в една от най-популярните гейминг платформи Steam на Valve Corporation.

Играта се рекламира с описанието, че предлага на геймърите да влязат в ролята както на нападателя, така и на специалния отряд, който е изпратен, за да го неутрализира. Целта на нападателя е "да убие възможно най-много цивилни".

След като информацията за играта започна да набира популярност сред потребителите на Steam, те започнаха подписка за нейното премахване от каталога. Над 180 000 души са я подкрепили, а през това време създателят на играта промени частично нейното описание. Във форумите на към играта, авторът обяви, че повечето от коментарите му за убиване на деца в играта са сарказъм, а медиите са изкривили думите му.

В последствие Valve обяви, че премахва играта от каталога, като нейното пускане беше предвидено за 6-ти юни т.г. Компанията обяви, че е направила проверка и е открила, че автор на играта е човек с името Ата Бердийев, който и преди е премахван от платформата заради поведението си.

"Ата е трол с история на злоупотреби с клиентите, публикуване на материали с неуредени авторски права и манипулация на отзивите за игрите си. Завръщането му с ново бизнес име стана ясно за нас след като проверихме играта. Няма да работим с хора, които се държат по този начин с клиентите ни или с Valve. Темата за правилата на Steam ще бъде обсъдена", казва Valve в официално изявление.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини