Първата Нощ в библиотеката събра 25 малки и големи почитатели на книгата и изкуствата.

Ученици от школата по изкуства към Общински център за култура и младежки дейности откриха вечерта със свои изпълнения. Джису Лий- цигулка  и Калоян Георгиев – виолончело приковаха вниманието на присъстващите. Фуат  Расим от СУ „П.Р.Славейков” чете свои стихове, а с  емоционалното си  изпълнение на съвременни  английски и италиански песни  Тугай  Селим  от ЕГ „Хр.Ботев” покори сърцата на публиката и я накара да запее.

Изложбите  „Българската история в художествено слово и образ” и „НЕпознатите издания”, разположени във фоайетата на библиотеката провокираха интереса на гостите към  историята  и книгоиздаването.

След срещата с изследователя -  краевед  Минчо Гумаров, който  разказа за своите пътешествия из Източните Родопи и какво трябва да знаем за пещерите и техните обитатели, най-малките продължиха своите занимания в Детски отдел със забавни игри и творчески работилници. Тийнейджърите се срещнаха с Маргарита Павлова  -  библиотекар и писател,която  прочете  свои произведения, сподели мисли за писането, за умението да се създават истории и за вдъхновението. Децата зададоха много въпроси, някои от тях прочетоха свои творби, говориха за страстта си към книгите.  Заедно с авторката младите творци обсъдиха  как се издава книга, получиха заръка да продължават  да пишат и да не се отказват да изразяват себе си.

Получи се една неповторима вечер за книгите, писането и четенето, а средношколците намериха приятели и съмишленици и си пожелаха още срещи с писатели.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини