България най-бедна? Не – с най-много укрити доходи!

България не е най-бедната страна, а страната с най-много укрити доходи. Това обяви зам.-шефът на КРИБ Николай Вълканов.
Той е категоричен, че бизнес средата у нас не е съвсем чиста и на бизнесът невинаги работи на светло.

"Има много места, които не плащат заплати, не осигуряват коректно работниците си, укриват се данъци, но когато става въпрос за отношенията бизнес – държава, много важно е и за двете страни да работят заедно", каза Вълканов пред bTV.

Той отново напомни, че бизнесът се нужда е от сигурност и предвидимост, от това да няма промяна в данъчната политика.

Вълканов съобщи, че е бил един от кандидатите в сделката за ЧЕЗ. В един момент обаче се оттеглил, защото цената станала непосилна за него.

Експертът е категоричен, че сделка ще има и че в нея няма нищо съмнително, тъй като избраната фирма е участвала през цялото време в наддаването.

Вълканов потвърди, че държавата не е проверявала кандидатите за ЧЕЗ, но не смята, че това е проблем за националната сигурност. Според него е важно КЕВР да си върши работата, защото той определя цените, а не ЕРП-то.

Вълканов коментира и рестарта на АЕЦ "Белене". Според него е добре централата да се строи само ако се намери сериозен инвеститор – такъв, който е готов да изкупи оборудването и да инвестира сам в проекта.

"Чувствам се успешен, защото човек е успял когато реализира мечтите си и оставя среди след себе си", обясни още Вълканов.
Той коментира и приятелството си с Ахмед Доган и го нарече "велик политик". Вълканов призна – понякога му иска съвети за бизнеса си.
 

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    5 0
    14:51, 18 май 2018
    Вълканов се чувствал успешен защото щял да остави нещо след себе си Ето още един възрастен който не е разбрал истината на тоя свят Вълканов каквото и да оставиш след 2 или 3 поколения никой няма да те помни даже и на гроба ти няма да отиде а даже могат и да те охулят както хулят личности като Ленин Сталин Троцки Чърчил и т н Човек идва от нищото и отива пак в нищото
Последни новини