Хванатите маскирани бандити си направили майтап

Задържаните вчера петима души от София на магистрала "Тракия", за които имаше съмнение, че са похитителите на бизнесмена Киро Киров, са освободени от ареста на РПУ-Ихтиман.

Полицията предполага, че групата, за която има информация, че гравитира около арестувания Златомир Иванов-Златко Баретата, се е занимавала с рекет, но не и с отвличания, пише в. "24 часа", като се позовава на източници от полицията.
Маскираните ще бъдат глобени с акт за административно нарушение, защото не са изпълнили полицейско разпореждане. При проверката в аудито им били намерени 4000 лева.

И петимата са криминално проявени, от Варна, имат висящи производства за грабежи, изнасилвания и опити за отвличане. Има съмнения, че са се връщали от поредната "наказателна операция" в Пловдив или Пазарджик и намерените пари са от рекетиран човек. "МВР продължава да работи много упорито по залавянето на похитителите на зачестилите отвличанията, но групата, задържана на АМ „Тракия" нямат общо с тези престъпления", каза днес министърът на вътрешните работи Михаил Миков, цитиран от БТА.

Според в. "Телеграф", цитиран от БЛИЦ, задържаните край Ихтиман са си направили лоша шега с полицията. След като видели, че насреща им има ченгета, веднага надянали черни маски на главите си. Така искали да ги провокират, разказват пред изданието разследващи. Дарик радио потвърди тази информация, като уточни, че е изтекла от следствието, а не от МВР.

От МВР съобщиха, че петимата бандити са отказали да отворят багажника на автомобила, опитвайки се да осуетят полицейската проверка. При оглед в купето и претърсване на пътниците са намерени маски и различни видове оръжие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини