В Италия арестуваха 22-ма при издирването на „капо ди тути капи“ Матео Денаро

Италианската полиция е арестувала 22-ма сицилиански мафиоти като част от продължаващата операция, целяща залавянето на най-издирвания мафиот в Италия, а именно – укриващият се бос на сицилианската мафия Матео Денаро, съобщава „Асошиейтед прес“.
 
Хайките на карабинерите в провинция Трапани в западната част на Сицилия са разбили мрежата от „пицини“, системата от хартиени бележки, с които си комуникират мафиотите на високо равнище и които подкрепят укриването на Денаро. Полицията заяви, че целта им е „постепенно да се отнеме мощта на престъпната организация и да се пресушат нейните икономически ресурси“.
 
Денаро, който се укрива от 1993 г. насам, е смятан за евентуален наследник на „капо ди тути капи“ (боса на босовете) Салваторе „Тото“ Рийна, който почина през миналата година в ареста, докато излежаваше 26 доживотни присъди. Операцията е последната от редицата стъпки за залавянето на 55-годишния Денаро, който дълги години избягва ареста за ролята си в бомбения атентат в началото на 1990-те години срещу прочутите борци срещу италианската мафия – магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, заедно с участието си в други нападения и престъпления на мафията.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини