Атаката срещу Сирия "много скоро или съвсем не в скоро време"

В нов туит Тръмп написа, че атаката срещу Сирия може да е много скоро или въобще да не е скоро. Новото изказване идва след ден на обширни анализи в медиите колко и какви оръжия могат да бъдат хвърлени в Сирия и след напрегнато очакване американският президент да вземе решение за въздушни удари.

"Никога не съм казвал кога ще бъде предприета атака срещу Сирия. Това може да стане много скоро и съвсем да не е скоро. Във всеки случай САЩ при моята администрация извършиха огромна работа за освобождаването на региона от Ислямска държава. И къде е нашето "Благодарим, Америка"?"

Русия се закани да сваля всяка ракета, насочена срещу Сирия и да унищожи обекта, откъдето е изстреляна. Вчера Тръмп прикани Русия да се приготви да сваля американските ракети, защото те ще дойдат "хубави, нови и умни", а едва в понеделник той каза, че ще вземе "големи решения" за Сирия в рамките на 24-48 часа в отговор на сведенията за използване на химическо оръжие в град Дума на 7 април.

В последните дни в медии от двете страни на океана се анализират рисковете конфликтът в Сирия да прерасне в конфронтация между Вашингтон и Москва.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини