14 °C

Помагаме на африканците да си останат в Африка

Помагаме на африканците да си останат в Африка. Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, който е на официално посещение в България.

Двамата са обсъдили развитието на двустранните отношения и възможностите за активизиране на търговско-икономическото сътрудничество. Тема на разговор е било и партньорството на Кабо Верде с Европейския съюз. Имаме сериозни намерения за инвестиции в сферата на бизнеса, на туризма особено, изтъкна българският премиер. Той подчерта, че и в момента у нас се обучават студенти от Кабо Верде.

Африканската страна също има интерес за сътрудничество с България. Голям интерес има в ИТ сектора, доволен е Борисов. Той подчерта, че Кабо Верде е истинска демократична страна. Борисов е обезпокоен, че миграционният поток от Африка придобива огромни размери. Затова се налага помощ за региона. Може хората от Африка, с наша помощ и инвестиции в образование и икономика, да се задържат на своя континент, изтъкна Бойко Борисов. Това са над 300 млн. души, които "чукат на вратата ни", ако не се вземат мерки, допълни той. Надявам се в следващите месеци и години да работим активно в тази посока, каза още българският премиер.

Споделяме вашата визия за Африка, подчерта премиерът на Кабо Верде. Образование, свобода на гражданите и възможност да участват в развитието на собствената си страна, иска Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. Кабо Верде е демократична страна, от каквато Африка се нуждае, според него. ЕС може да види възможностите в Африка, убеден е премиерът на Кабо Верде и настоя за инвестиции в Африка.

Така ще се стеснят емиграционните процеси, убеден е той. Задълбочаване в сферата на образованието, вижда премиерът на Кабо Верде. Човешкият капитал е може би най-ценният за развитието на страната, изтъкна той. Кабо Верде очаква повече български инвестиции особено в сферата на туризма. Около 20% е годишният ръст на туризма в африканската държава. Кабо Верде има амбицията да бъде трамплин за Европа към Африка. Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост, изтъкна премиерът на Кабо Верде. Нисък риск за инвеститорите предлага страната, по думите му, и затова другите европейски инвеститори печелят в Кабо Верде.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
19 окт 2019
Последни новини