ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов заради оценката за Народния съд

ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Герберите настояха той да понесе политическа отговорност.

Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента, закани се Тома Биков.

Валери Жаблянов бил автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд" е "необходимо и неизбежно правосъдие". Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ, заяви Биков.

Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество, според него. Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

До медиите е разпространена и Декларация на ПГ на ГЕРБ:

От изявления на представители на ПГ на БСП, вчера стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия, според която т. нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие.

Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ. В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим.

За ПГ на ГЕРБ поведението на господин Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ПГ на ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема. Ако исканата оставка не бъде подадена, още утре в 9.00 часа сутринта, народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    ГЕРБ
    1 -1
    19:55, 15 фев 2018
    ГЕРБ защитават фашистите. Народният съд е осъдил лица за противонародна дейност и убийства.
Последни новини