Поискаха откуп за Киро Киров

Поискан е откуп за бизнесмена Киро Киров, който е в неизвестност от вечерта на 27 март. От Министерството на вътрешните работи, както и от семейството на Киров отказват коментар по случая, съобщава dariknews.bg.

Киро Киров изчезна в нощта на 27 март пред дома си в столичния квартал "Банкя". Джипът на бизнесмена, марка "Порше Кайен", беше открит със запалени фарове и с отворени врати.

До момента не е ясна и причината за изчезването на 70-годишния бизнесмен, тъй като роднините му твърдяха преди време, че той е в чужбина. От МВР и прокуратурата пък заявиха, че разследват отвличане.

Сумата, поискана за откуп за бизнесмена, е седемцифрена без да уточняват за колко пари става дума.

Още от деня на изчезването на Киро Киров МВР работи по версията за отвличане, като нееднократно беше лансирано и мнението, че похитителите на бизнесмена са същите, които отвлякоха бившия президент на Литекс Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Припомняме някои от най-известните случаи на отвличане:

22 май 2008 г.
Отвлечен е президентът на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. На 11 юли 2008 г. - деня на предаване на част от поискания от похитителите откуп Бончев е осовбоден, но е взета за заложник съпругата му Камелия Бончева. На 30 юли тя е намерена жива и в добро здравословно състояние в Казичане.

6 март 2008 г.
Шефът на най-голямата фирма за доставка на строителни материали по Южното Черноморие Стоян Стоянов е в неизвестност от 6 март. Тогава той паркира автомобила си "Лексус" в подземния гараж на кооперацията. Стоянов е обявен за общонационално и международно издирване от Интерпол, но досега всички опити да бъде намерен завършват без резултат.

22 октомври 2007 г.
30-годишният Михаил Краус, син на екстранспортния министър Вилхем Краус, е отвлечен от неизвестни лица. Първоначално семейството отказва да плати исканата сума от 1,2 млн. евро. В отговор похитители отрязват последната фаланга на малкия пръст на дясната ръка на Михаил. Михаил Краус е освободен на 20 ноември 2007 г. след плащане на поискания откуп.

На 6 април 2004 г.
Синът на президента на футмолен клуб "Славия" Венцеслав Стефанов - Димитър, е отвлечен близо до хотел "Плиска" на стотина метра от Първо РПУ, до семейното заведение "Киара". До момента Стефанов не е открит.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини