Шофьори, чакащи пред КАТ опикават подстъпите към манастира „Св.Йоан Предтеча”, вършат светотатство

    Шофьори, чакащи с часове пред КАТ в Кърджали за регистрация на колите си опикават подстъпите на средновековния манастирски комплекс „Св.Йоан Предтеча”, вършейки светотатство. Водачите не са виновни. Просто в района на Районното управление няма тоалетна и те са принудени като зайци да се крият по храстите, споделя за Кърджали бг вести хотелиерът Георги Башков. Той призовава общината да постави химическа тоалетна, която ще обслужва както шофьорите, така и туристите, посещаващи манастира. Според него тоалетната може да се постави на паркинга срещу КАТ.

    За поставяне на тоалетни се обяви и председателят на Обществения съвет към местния парламент Милан Миланов в изявление пред медиите.

    Проблемът с тоалетните бе поставен и от заместника на Миланов Ангел Бакалов по време на общественото обсъждане на Бюджет 2018. Бакалов поиска тоалетни в парковете и спортните игрища.

      Според общински служител, поставянето на химически тоалетни изисква скъпа поддръжка. По добре би било изграждането на постоянни съоръжения,  които да се отдават за стопанисване от частни лица.

    По време на общественото обсъждане кметът инж.Хасан Азис сподели, че за тоалетни се мисли отдавна и се готви решение.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини