Кои песни и как си поделиха света (видео)

Карта на света показва най-слушаните песни във всяка страна и всички те звучат интересно. В картата на The Pudding можете да видите клипа само като го посочите, както можете да предположите, имат се предвид най-гледаните клипове от YouTube от съответната територия.

А ето и каква музика е предпочела да слуша най-голяма част от света в последния месец:

Голяма част от Европа и Канада е завладяна от "Perfect" на Ед Шийрън. На Стария континент изключение правят Франция, който са слушали най-много "Mwaka Moon" на Kalash, Испания с "Échame la Culpa" от автора на "Despasito" Луис Фонси и Финландия, където са предпочели "Havana" на Камила Кабело..

"Havana" и "Perfect" са си поделили и Австралия.

"Havana" в превзела и няколко щата в САЩ, в останалите са били слушани "Gucci Gang" на Lil Pump, "Rockstar" на Post Malone и 21 Savage.

Във високотехнологична Южна Корея - Red Velvet с "Peek-A-Boo". За Китай пък липсва информация на картата, там не пускат YouTube. В Казахстан са на "Gangnam Style" на PSY.

Но да се върнем на нашия континент. В България #1 е "Антилопа" на Тита. Клипът в момента има над 2 млн. гледания.

В Русия са слушали "Розовое вино" на Елджей и Feduk и "Тролль" на украинската група "Время и стекло". Тя е фаворит и в Украйна и Беларус. Понеже Украйна е в ЕС, а от всичките тези песни дотук едва ли има някоя, която да ви изненада, предлагаме ви "Тролль" с над 75 млн гледания. Пристрастни сме и към тематиката на песента, или поне към онази част, с троленето.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини