Излиза, че и Саркози е македонец!?

Франция призна конституционното име на Македония, но в първоаприлска шега, пише днес македонският "Утрински весник". Новината за "признаването" на конституционното име е била обявена в интернет изданието "Куриере дьо Балкан".

Според автора на новината обратът в отношенията между Париж и Скопие е дошъл след като станало ясно, че семейството на френския президент Никола Саркози е било от Македония. Саркози е бил пряк потомък на Гоце Шаркоски (Саркози на унгарски е Шаркози) от Гевгелия, Южна Македония.

Гоце Шаркоски е бил член на ВМРО и е продавал свирки на пазара в Гевгелия, преди да избяга в Солун. В Солун е побългарил фамилията си на Шаркозов по време когато е бил адютант на генерал Протогеров при Първата световна война. След загубата на Българите Шаркозов е работил за френската армия, след което е избягал заради измами. След това не е имало информации за него.

Според най-новите открития обаче от полицията Марсилия през 1923 г. е бил регистриран под името Goce Sarkosky de Nagy-Bocsaм.

"Утрински весник" коментира, че по този начин французите се забавлявали на 1 април, засягайки проблема с името, който в ЕС е станал проблем,засягащ идентичността и езика.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини