30 млн.лева държавна субсидия поискаха общинските болници в Момчилград и Ардино

30 млн.лева държавна субсидия за общинските болници в страната поискаха болниците в Момчилград и Ардино, които се включиха в есдночасовия протест на здравните работници от 31 общински болници. Болниците имат 24 млн.лева неразплатени разходи, повечето от които просрочени. Общата сума на задължения,включително 7 млн.за осигуровки, достигат 100 млн.лв.

Протестираме защото болниците са в лошо финансово състояние. Нуждаем се от 30 млн.лева целева субсидия. Нужно е да бъдат разплатени надлимитните дейности от 2015 г.насам, както и да се повиши цената на клиничните пътеки, сподели директорът на Общинската болница „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград д-р Младен Къров. Колегата му от болницата в Ардино, д-р Гюнер Осман допълни, че приходите по клинични пътеки не стигат дори за заплати, да не говорим за лекарства, консумативи и електроенергия.

Министерството на здравеопазването обяви, че ще отпусне целево 28 млн.лева. за 31 общински болници.

Кърджали бг вести  

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 0
    16:07, 15 яну 2018
    Безспорен е недостига на средства в здравните заведения. Но още по безспорен е факта за безобразната и все повече ширещата се корупция сред здравните работници. Ако започна да изреждам имена на лекари единствено рекетьори от кърджали мисля, че няма да изненадам никого и да видите дали ще остане някой. Дайте информация по колко лева вземата напр.началниците на отделения в болницата.ще се хванат за главата хората а колко от рушвети който по най бруталния начин се искат.много пари се наливат а няма никакво здравеопазване а имитация.
Последни новини