Родопските хайдути отново ще скачат за кръста, организират и шествия с портрета на Ботев

    За поредна година членовете на Сдружение "Родопски хайдути" ще участват  в тържествата по случай Йордановден. В кв.Устово и селата Бостина и Момчиловци патриотично настроените млади хора са в основата на организацията и скачането за кръста. По места ще има организирани своеобразни шествия с портрета на поета и революционер Христо Ботев в чест на 170 годишнината от рождението му, съобщи председателят на сдружението Манол Ружинов.
    В Момчиловци от 9.00 ч. шестиве ще тръгне до центъра на селото с портрета на Христо Ботев. Хвърлянето на кръста ще е от 10.00 ч. В Соколовци - кръста ще се хвърля около 11.30 ч.
    В кв.Устово - тт 10:00 ч. ще започне шествието от църквата "Св. Никола". Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч., а участниците се събират от 09:00 в "Хаджичоневата къща".
    В кв.Долно Райково - сборният пункт е на "Бралото" в 10:00. Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч.
    В кв.Горно Райково - кръста ще се хвърля в 10:00 ч.
    В Смолян в 10.30 ч. - освещаване на бойните знамена на 101-ви Алпийски полк, след това шествие до р.Черна в близост до Спортната зала. Хвърляне на кръста към 11:00 ч.
    "Призоваваме най-смелите и будни младежи в гр.Смолян и околностите да вземат участие в един от най-светлите християнски празници!", гласи призивът на Сдружение "Родопски хайдути".

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини