Джипове. Газят, газят

10-годишното момиче загина на място, а майка му е транспортирана в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" в шок и с травма на главата. След инцидента 56-годишният шофьор на джипа е бил нападнат и пребит от близките на семейството. След намесата на полицията, напрежението е овладяно. 

В ромската махала в Първенец твърдят, че същият водач и друг път е удрял човек на пътя. Ромите са настръхнали и искат доживотен затвор за шофьора убиец. В махалата има засилено полицейско присъствие.

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че са образувани две досъдебни производства във връзка с инцидента. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. Той е бил изпробван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни. Взети са му и кръвни проби, резултатите от които предстои да бъдат обработени. Във връзка с развилите се след произшествието събития по нанасяне на удари на шофьора и по автомобила му, от страна на близки на пострадалото дете, е образувано и второ досъдебно производство – за евентуално извършване на хулигански действия и увреждане на чуждо имущество. То се наблюдава от Районна прокуратура – Пловдив.

Работата по делата е в активна фаза, като продължава извършването на действия по разследванията. 

Възрастно семейство е било пометено от джип, който се е качил на тротоара в разградското село Осенец.

Сигналът за инцидента е подаден вчера около 12 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. 84-годишният мъж и 80-годишната му съпруга вървели по тротоара, когато джип „Нисан Джук“ с шуменска регистрация ги ударил. Колата, управлявана от 51-годишния Ю.А. от град Шумен, внезапно е излязла от пътното платно и се качила на тротоара.

Съпрузите са транспортирани в разградската болница. Мъжът е с фрактура на лявата лакътна става, а жена му е с травма в коремната област и има опасност за живота й.

По случая е образувано досъдебно производство.

                             

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини