Alibaba пуска автомат за продажба на коли с тест драйв (видео)

Alibaba е на път да преобрази начина, по който хората в големите градове избират и купуват автомобили. Китайският гигант ще отвори два търговски автомата за леки коли с възможност за тест драйв и покупка на луксозни автомобили.

Mиналата седмица Alibaba обяви сделка, с която ще помогне на Ford да продава електрически автомобили в Китай, като използва T-Mall. Това не е нещо необичайно, защото  компанията е продала артикули като товарни самолети през Taobao. Но освен големите имена, интригуваща част e предложената машина за продажба. Сега фирмата дава подробности как точно ще изглежда автоматът. Това е футуристична сграда, като гигантска версия на нещо от магазин за играчки. Alibaba е върви към интегриране на своите платформи за онлайн продажби с офлайн продажбите на дребно. Наскоро инвестира 2,9 милиарда долара в оператора Sun Art. Обявеният сега нов проект дава пример за стратегията.

Иновативната система доставя на клиента автоматично избрания автомобил от футуристичното съоръжение. Изборът на кола и записването за тест драйв стават с помощта на мобилно приложение. Потребителят избира желания автомобил например, като заснеме колата на улицата.

Ако избраният модел е в наличност, автоматът предлага тест-драйв на клиента. За целта е необходимо потребителят да въведе персонални данни и да снима лицето си. Селфито се използва от терминала на автомата за разпознаване на клиента и предоставяне на автомобила.

Клиентите могат да тестват автомобила в продължение на три дни, след което или го купуват чрез мобилното приложение, или го връщат и се записват за тест драйв на друг модел. Тези. които са Alibaba Super Member, дори не внасят депозит за ползване на услугата.

Първите два автомата ще заработят в най-скоро време в Нанкин и Шанхай, а в рамките на една година компанията ще изгради дузина подобни инсталации в Китай.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини