Борисов с безпрецедентна визита, вижте как го посрещнаха в Саудитска Арабия

С червен килим и военен оркестър посрещнаха българския премиер Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия.

„Пристигнах в Рияд, където ме посрещна емирът на столицата Файсаз бин Бандар ал-Сауди”, сподели самият Борисов във „Фейсбук”. „Утре ще се срещна с Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауди. Надявам се визитата да даде тласък на икономическото и търговското сътрудничество между България и Саудитска Арабия”.

Посещение на толкова високо равнище се осъществява за първи път в историята на двустранните отношения между България и Кралство Саудитска Арабия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт, туризъм.

В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд. По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал-Фалих.

Почетен гост по време на визитата в Кралството ще бъде Симеон Сакскобургготски. В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    16:29, 29 ное 2017
    Като чета тия бръщолевици ми идва на ума --от Сауд Арабия можем да внасяме ПЯСЪК и джихадисти можем да осигурим ЖП Линиа от там до София --през пясъците да пътуват плейметките и чалгамръсниците това е и туризъм Можем да купуваме от тях топъл ВЪЗДУХ затворен в Буркани и зимно време да се отопляваме А на тях можем да продадем Оръжие и цялото семейство на СИМО КОБУРГА с ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ
Последни новини