Паисиевци отличени в Световния конкурс за детска рисунка „Малък Зограф”

Едно вълнуващо събитие за малките художници от СУ „Отец Паисий“ - творбите на ИлайдаБаръш и Кадер Шенолот IV Г клас са отличени в Световния конкурс за детска рисунка „Малък Зограф” и публикувани в Каталог на победителите - 2017 година.

Кадер изпраща своя рисунка, която създава на 8 години, а Илайда, когато е на 10. Членовете на журиращата комисия: Професор Анна Бояджиева - Зам. директор на НХА, Силва Аврамова - Актриса, Експерт по вътрешни програми и проекти НДФ „13 века България”, Страхил Ненов - Преподавател в Катедра "Стенопис" на НХА, забелязват достойнствата на нашите възпитаници и отличават творбите им!

Илюстрациите, участващи в тазгодишния конкурс, принадлежат на деца от 4 до 18-годишна възраст, от 55 държави на пет континента, а броят им - 6 610 участници - е впечатляващ!

Фондация “Малък Зограф” има за цел да съдейства за духовното, интелектуалното и професионално израстване на децата чрез изящното и приложното изкуство и да сътрудничи с държавни и други неправителствени организации за решаване на проблемите с възпитанието им.

Скъпи победители, малки наши художници - творци, бъдете сърцати, неуморими, творете! Продължавайте да ни показвате със своите рисунки красотата и вълшебствата на света около нас!

А той - светът ни - ще става все по-хубав благодарение на такива талантливи деца като вас!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини